Asigurarea Obligatorie a Locuintei PAD PLUS

Asigurarea obligatorie a locuintei pe intelesul tuturor

1. Ce este asigurarea obligatorie a locuintei?

Cunoscuta si sub denumirea de PAD, asigurarea obligatorie a locuintei este menita sa acopere riscurile majore cum ar fi: cutremure, alunecari de teren si inundatii naturale. Pagubele rezultate din dezastre cauzate de mana omului (incendii, indundatii de la vecini, furturi etc.) nu sunt acoperite de polita de asigurare obligatorie locuinta.

2. Cine trebuie sa incheie asigurari obligatorii de locuinte?

Oirce persoana fizica sau juridica care are in proprietate pesonala orice tip de imobil pentru locuit este nevoita sa detina o polita de asigurare locuinta obligatorie.

3. Cat costa o polita de asigurare obligatorie locuinta?

In functie de tipul de imobil asigurarea obligatorie a locuintei poate costa fie 10 euro/an, fie 20 euro/an. Locuintele realizate din beton armat, metal sau lemn sau care au pereti din piatra sau caramida tratata termic pot fi asigurate pentru suma de 20.000 de euo contra taxei de 20 euro/an.

Locuintele care nu au o structura din beton armat si care sunt realizate din materiale netratate termic sau chimic (chirpici) se pot asigura pentru suma de 10.000 de euro contra taxei de 10 euro/an.

Facultativ, asigurarea poate sa cuprinda o serie de riscuri extinse, insa taxa anuala va creste in functie de numarul si gradul de risc al factorilor asigurati.

4. Cati romani si-au incheiat deja asigurarea obligatorie a locuintei?

Conform statisticilor, pana in prezent, au fost emise un numar de 820.000 de asigurari obligatorii locuinte, avand o valoare totala de 13.4 milioane de euro. Cu toate acestea exista inca aproximativ 7 milioane de locuinte care nu au asigurare obligatorie. Avand in vedere media de 1500 de polite de asigurare obligatorie locuinta incheiate pe zi, se preconizeaza ca procesul va dura in jur de 10 ani.
021 252 60 80
0755 43 43 43
0720 65 40 96